Aarts, keurslager

WEIVLEES, ONS VLEES

Lekker rundvlees, fijn van draad, botermals, niet vet en vol van smaak. Dat is Weivlees. Waarom ons vlees zo bijzonder smaakt? Omdat onze dikbilrunderen plezierig hebben gegraasd in de Ardennen. Na 5 jaar worden ze door Toon en Dianne van Rooij naar Cromvoirt gehaald om daar in alle rust nog een jaar verder te groeien tot het meest ideale rundvlees.

Ook verwennen Toon en Dianne hun runderen met uitgebalanceerde voeding op natuurlijke basis, die zij voor het grootste deel op hun eigen boerderij milieuvriendelijk telen. In de winter verblijven ze op stro in diervriendelijke, ruime stallen. Hierdoor is het mooi gerijpt vlees; mager, mals en heerlijk van smaak en mooi rood van kleur.

Wij als uw slager selecteren het beste rund al in de wei en voegen daar nog een portie vakmanschap aan toe. Daardoor proef je topkwaliteit vlees met een ongekende smaak!

Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die vooral gras eten rijker is aan omega-3 vetzuren, die een beschermende invloed hebben op het hart en vaatstelsel. Onafhankelijk laboratoriumonderzoek heeft ook aangetoond dat het vet in weivlees voor bijna de helft uit onverzadigde vetten bestaat.

Vrouwelijk - Wij kiezen uitsluitend voor het vlees van vrouwelijke koeien van het ras Belgische blauwe. Deze dieren zijn fijner van stuctuur en hebben een fijnere vetmarmering dan stieren, waardoor de smaak van het vlees optimaal is.

Diervriendelijk – onze runderen hebben minimaal 5 jaar in alle vrijheid gegraasd in de niet voor landbouw geschikte gebieden in de Belgische Ardennen. Hierdoor hebben ze alle tijd gehad om een mooie en smakelijke vleesstructuur te ontwikkelen. Tevens hebben ze 1 of 2 kalfjes gekregen en hebben alle tijd als kudde kunnen grazen. Maar om de juiste vetmarmering te ontwikkelen, worden ze door vleesvee bedrijf Toon en Dianne van Rooij uitgezocht met zorg afgemest. Voor meer informatie over Weivlees klik hier

Met zorg bewerkt – Omdat alles binnen een gesloten keten verloopt kunnen wij een optimale en constante kwaliteit waarborgen. Na verwerking vacumeren wij het vlees voor u, zodat u het vlees met de juiste rijping en in de maximale conditie kunt gebruiken voor uw heerlijke gerecht. Ook hebben wij voor u bij ieder stukje vlees een bereidingsadvies middels een sticker op het pakje vlees.

Lees hier iets meer over de diverse soorten rundvlees.

Aarts, keurslager

De Haar 34
5324DB Ammerzoden
073-5991246

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten

Mobiel: 06-23806563